sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Sevilla


Hola! Saavuimme tänne Espanjan Sevillaan leirille viime viikon sunnuntaina seurakaverini Oonan kanssa. Matkustus meni todella sujuvasti kaikin puolin!


Kokenut matkaseuralainen :)
Leireilen täällä kolme viikkoa, joista ensimmäinen viikko on jo onnistuneesti takanapäin. Kaksi hyvää treeniviikkoa lämpimissä vesissä siis vielä edessäpäin! Harjoittelun pääpaino on tällä hetkellä perusmelonnassa. Tekniikkaan on keskityttävä ankarasti pitkän melomattoman kauden jälkeen! Peruslenkkien lisäksi ohjelmassa on melko paljon vauhtikestävyystreenejä, juoksua sekä punttia. Treenejä on päivittäin 2-3 sunnuntaita lukuunottamatta, jolloin meillä on lepopäivä. Vapaa-aika treenien välillä kulu lepäillessä ja voimia keräillessä seuraavaa harjoitusta varten! Kouluhommia olisi kyllä myös tehtävänä, niiden kanssa on ryhdistäydyttävä tulevalla viikolla...

Meitä on yhteensä noin kymmenkunta maajoukkuemelojaa täälä leirillä. Suurin osa melojista asuu kaupungilla vuokrakämpissä ja tulee päivittäin treenipaikalle pyörillä. Itse majoitun Oonan kanssa harjoituskeskuksessa, joka on melojille, soutajille, valmentajille yms. rakennettu hotelli melontapaikan välittömässä läheisyydessa. Harjoituskeskuksessa asumisessa on ihanaa, kun voi keskittyä sataprosenttisesti treenaamiseen ja palautumiseen eikä energiaa kulu muihin askareisiin, kuten ruoanlaittoon ja siivoamiseen. 

Vaikka treenit ovat kulkenut hyvin ja kunto on nousussa, ei tässä ilman minkäänlaisia ongelmia olla melontakauden avauksesta selvitty: ensimmäisten lenkkien jälkeen melomattomuus tuntui ja näkyi kämmenissä kivuliaina rakkoina ja verikelloina (niinkuin jokaikinen kevät ensimmäisten lenkkien jälkeen). Kädet kyllä tottuvat nopeasti melontaan ja rakot tulevat kovettumaan ajan myötä eikä ne ole onneksi enään edes kovin kipeät. Toisena treenipäivänä puolestaan jouduin vesillä pikku kolariin vastaantulevan soutunelikön kanssa ja sain iskun soutajan airosta kylkeeni (täälä Sevillassa melojien lisäksi harjottelee siis paljon soutajia). Isku oli melkoisen kova, ja lääkäriinhän sitä oli mentävä tarkistuttamaan, ettei kylkiluita ollut murtunut. Kaikki oli luojan kiitos kunnossa ja kunnon kinesioteippausten sekä särkylääkkeiden jälkeen meikäläinen istui taas seuraavana päivänä kajakissa. No, ei tässä vielä kaikki. Kun kylki alkoi olla kokonaan kunnossa, aloin tuntea meloessa ikävää kipua vasemman puolen istuinluussa. Kipu ärtyi lenkki lenkiltä niin pahaksi että loppujenlopuksi en kyennyt enään melomaan ja jo normaalilla tuolilla istuminenkin oli kivuliasta. Ilmeisesti pakaralihaksen nivelpussi on tulehtunut räväkästä melontakauden avauksesta ja yhtäkkisestä, "vieraasta" rasituksesta johtuen. Kyseinen vaiva on kuulemma todella yleinen melojilla ja sen pitäis helpottaa venyttelyn, tulehduskipulääkekuurin ja kajakin penkin ja istuinalustan hienosäätöjen avulla. Tähän kohtaan voisin sanoa, että urheilija ei tervettä päivää näe :D.

Tältä näyttävät mun kämmenet tällä hetkellä. Ei ehkä mitään kauneinta katsottavaa...
Pikku vaivoista huolimatta kaikki on siis mainiosti täälä Espanjan auringon alla. Kajakkiin tulee lisää vauhtia ja tekniikkaan varmuutta jokaisella melanvedolla! Tänään olemme viettänyt ansaittua lepopäivää kovan treeniviikon jälkeen! Nukuimme niin pitkään, kun väsytti ja nautittiin siitä ettei tarvitse treenata kertaakaan tänään. Kroppa alkoi olemaan melkoisen puhki raskaasta viikosta ja lihakset kipeinä ja jumissa. Tänään ohjelmassa on ollut mm. venyttelyä, kirjan lukemista auringossa, kouluhommia sekä pyykinpesua (viikon treenivaatteet alkokin jo haiskahtaa melko kamalalle). Nyt olo alkaakin olemaan jo melko latautunut sekä energinen. Siispä ei muuta, kun kohti seuraavaa kovaa treeniviikkoa!

Pyykinkuivaushelvetti pienessä hotellihuoneessa.

Kehonhuoltoa aamupäivän auringonsäteden alla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti