sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Home sweet home


Kotiuduin ensimmäiseltä Sevillan leiriltä 27.2.. Seuraava leiri alkaa samassa paikassa 17.3 eli ylihuomenna. Kerkesin siis olemaan kotona 10 päivää. Näihin päiviin on mahtunut koulunkäyntiä, kavereiden kanssa treffaamista ja hieman treenaamista. Lisäksi olen nauttinut ihanan aurinkoisesta ja lämpimästä kevätsäästä pitkien koiralenkkien muodossa. :) Vaikka leirielämä onkin todella mukavaa ja viihdyn leireillä hyvin, on kotiin silti aina ihana palata. Omassa sängyssä nukkumista ei voita mikään, ja lisäksi tuntuu kivalta palata taas omiin arkirutiineihin. Kouluunkin oli tosi mukava päästä takasin kolmen viikon tauon jälkeen näkemään kavereita ja opiskelemaan. On tehnyt hyvää saada ajatukset vähäksi aikaa johonkin ihan muualle, kuin melontaan!

Treenien puolesta kuluneet 10 päivää ovat olleet hieman kevyempiä. Kroppa ja mieli olivat väsyneitä kolmen viikon raskaan leirin jäljiltä, joten olen ottanut nyt muutaman päivän tädellistä lepoa. Hieronta, venyttely ja avanto ovat toimineet hyvinä palautumiskeinoina!

Kävin keskiviikkona näytätyttämässä kylkeäni, joka on edellleen kipeä soutajan airon iskusta, maailmanhistorian parhaimmalle fysioterapeutille (kiitos Teppo Lahtinen, Kuntofysio!!). Kävi ilmi, että kylkeen oli tullut hiusmurtuma, joka ei tyypillisesti näkynyt heti tapaturman jälkeen otetuissa röntgenkuvissa. Sain Tepolta hyvät hoito-ohjeet ja kinesioteippaukset. Olen pystynyt harjotteleen melko monipuolisesti kivun sallimissa rajoissa, mutta luonnollisestikin treeneihin on pitänyt tehdä joitakin muokkauksia vamman takia: ergotreenejä on korvattu esimerkiksi uinnilla sekä juoksulla, ja puntilla keskivartaloliikkeet ovat pannassa. Tällä hetkellä tilanne on jo huomattavasti parempi, kuin esimerkiksi viikko sitten, koska kipu on lähes kokonaan poissa ja tänään pystyin tekemään onnistuneen ergotreeninkin! Syytä huoleen ei siis ole, ja kyljys paranee aikataulussa. Mikäli takapakkeja ei tule, niin uskon sen olevan täysin kunnossa ennen seuraavaa leiriä.

Ylihuomenna lennän siis uudelleen Sevillaan. Edessä on kahden viikon kova treenijakso, joka päättyy 30.-31.3. järjestettäviin testivetoihin. Minun osalta kyseiset testivedot toimivat loistavana treeninä ja kilapailuharjoituksena, senioreilla ne toimivat puolestaam maailmancup karsintoina. Kotiin palaan heti testivetojen jälkeen eli 1.4.

Aamulehden lopussa olevien säätietojen perusteella Sevilla on tällä hetkellä Euroopan lämmin paikka! ;) Kiva lähteä taas leirille!

Avantouinti- mitä parhain keino palautumiseen!


Koulussa pitkän tauon jälkeen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti