lauantai 20. kesäkuuta 2015

Kilpailua, leireilyä ja perustreeniä!


Hämeregatta käytiin keksäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Kaukajärvellä. Lauantaina meloin K1 200m ja K1 1000m (kummallakin matkalla alkuerät ja finaalit) sekä K2 200m. 200m on siksi mun mielimatka, koska siinä ei tarvitse miettiä vauhdinjakoa eikä oikeastaan paljoa muutakaan, sen kun vaan runttaa menemään lähtölaukauksesta maaliin hanat auki! Tonni puolestaa vaati jo vähän enemmän aivotyötä ja matkaan ei voi lähteä aivan täysiä, koska tarkoituksena on jaksaa meloa koko tuhat metriä tasaisen tappavaa vauhtia eikä hyytyä ennen puoliväliä.

Lauantai aamuna mulla oli jo alkuverkasta asti kropassa tosi hyvä fiilis kropassa. Kaikki matkat kulkivat hyvin ja pystyin tekemään ehjiä ja hyviä suorituksia omalla tasollani. Olen erityisen tyytyväinen siihen, että sain pistettyä itseni myös niillä tappavilla tonneilla tiukoille. Kauksulla oli melko kova sivuvastatuuli lauantaina, jonka takia ajat eivät olleet nopeita eivätkä vertailukelpoisia aikaisempiin Kauksun kisoihin.

Launataina ennen kilpailupäivän viimestä starttia mulle tuli vähän "outo" olo. Lihaksia alkoi särkemään ja mua väsytti todella paljon, mutta ajattelin olon johtuvan vaan raskaasta kilpailupäivästä ja siitä, että olin saanut niin hyvin itsestäni mehut irti. Noh, kotiin päästyä olo vaan paheni ja fiilis oli kuin jyrän alle jäänyt. Joka paikkaa särki ja lämpökin nousi. Kiskoin pakastimesta tyrnimarjoja naamariin ja menin kahdeksalta nukkumaan siinä toivossa, että seuraavana päivänä olo olisi parempi ja pääsisin kisaamaan.

Heräsin sunnuntai aamuna edelleen särkeviin lihaksiin ja olo oli jokseenkin "löysä" ja veltto. En halunnut antaa periksi ja luovuttaa, vaan ajattelin, että "eiköhän kroppa sitten alkuverkassa vetristy". Niimpä kiskoin aamupuurot naamaan ja lähdimme kisapaikalle, mikä oli kyllä jälkeenpäin ajateltuja pienoinen virhe. Olisi pitänyt kuunnella kropan viestejä ja tehdä niiden mukaisia toimia eli jäädä suosiolla kotiin lepäämään, koska eihän siitä kisaamisesta puolikuntoisena tullut yhtikäs mitään. Ensimmäisen kilpailumatkan jälkeen totesin ettei tässä ole mitään järkeä. Llähdimme kotiin ja minä pääsin lepäämään loppupäiväksi.

Tyhmästä päästä kärsii koko kroppa. Kun omaa tällaisen pääkön luonteen, niin se oman kehon tuntemusten kuuntelu ei ole aina niin helppoa. Tai oikeastaan osaan kyllä kuunnella kehoni viestejä melko tarkoin mutten aina vaan uskalla toimia niiden mukaan. Usein omalla kohdallani liiallinen innostus kolaa mukanaan järjen äänen enkä malta levätä tarpeeksi.

Vaikka minua harmittaakin etten päässyt näyttämään kynsiäni sunnuntain kisoissa, niin olen tyytyväinen ja helpottunut siitä, että sain edes yhden onnistuneen kisapäivän plakkariin. Ja tärkeintähänon, ettei tauti iskenyt kunnolla päälle, vaan sunnuntain kokonaan huilattuani pääsin lähtemään maanantai aamuna muun porukan mukana kohti Lohjaa ja Kisakallion urheiluopistoa, jossa järjestettiin leiri.

Kyseinen leiri meni osaltani hyvin. Ohjelmassa oli perusharjoittelun lisäksi muiden muassa Cooperin testi ja 4x2000m melontatestit. Cooperissa juoksin uuden ennätykseni (3080m) parantaen 80m edellisestä, kuukauden takaisesta ennätyksestäni. 2000m testit kulkivat kohtalaisesti allergian ja astman aiheuttamista hengitysongelmista huolimatta. Ajat eivät tosin viime testeihin verrattuna olleet vertailukelpoisia erilaisten sääolosuhteiden takia. Tekeminen tuntui kuitenkin suhteellisen hyvältä enkä antanut pienten ongelmien haitata!

Sain kuulla hyviä uutisia leirillä, sillä minut valittiin junioreiden MM-kisajoukkueeseen. Alle 18- ja 23-vuotiaiden maailmanmestaruuskisat käydään siis heinäkuun viimesenä viikonloppuna Portugalissa, ja meistä lähtee sinne pieni neljän hengen joukkue Suomesta. Tulen melomaan kisoissa kummatkin yksikkömatkat eli K1 200 ja 500m.

Uudet Team-KaMen edustusvaatteet.

Seuraavaksi kisakalenterissa on ohjelmassa SM-kisat 11.-12.7., nekin Tampereen Kaukajärvellä. Suoraan SM-kisojen jälkeen suuntaan taas Kisakallioon neljän päivän leirille, joka toimii minulla MM-kisoihin valmistavana leirinä.

Ennen Suomenmestaruuskisoja on siis yhteensä kuukausi aikaa ennen kuin todellinen kisarumba ja "herkistely" alkaa. Harjoitusohjelmassa on tällä hetkellä paljon perustreeniä, joka onkin nyt viimesen kahden viikon ajan kulkenut superhyvin! Periksiantamattomalla ja tinkimättömällä asenteella siis jatketaan kohti kauden pääkisoja. :) Pitänee yrittää säilyttää hyvä fiilis treeneissä läpi kesän, koska niiden siivittämällä itsevarmuudella tehdään kovia tuloksia!

Tässä vielä kesän kilpailu-/leirikalenteri:

11.-.12.7. SM-kisat, Kaukajärvi
13.-.16.7. Leiri, Kisakallio
24.-26.7. MM-kisat, Portugali
28.-.31.7. PM-leiri, Vahderpää
7.-9.8. PM-kisat, Ruotsi
15.-16.8. Alle 18v. SM-kisat, Lahti
29.-30.8. SM osa 2 (miehistökanoottien SM-kisat), Kangasala
20.9. Sekaparien SM-maraton
25.-28.9. Höstregatta, Ruotsi
       
Juhannsyö Vesijärven rannalla. <3

4 kommenttia:

 1. Ihana juhannusyön kuva Längelmävedeltä.
  Tosi hyvällä asenteella oot liikkeellä, tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös, ja mitä parhaassa seurassa otettu! Kiitos paljon <3

   Poista
 2. Sulla ei yleensä ole hyvän fiiliksen löytämisen kanssa ongelmia :0)
  Kaukajärven kisat oli tuulineen aika outo tapahtuma, joskus on vaan tarpeen jättää jotain väliin saavuttaakseen jotain suurempaa. Ja vaatii kovaa päätä levätä kesken kisan.
  Tsemppiä reeneihin jatkossa, ja onnittelut mm-valinnasta, saat hienon kiitoksen kovasta työstä. Nyt vaan näyttämään mihin pystyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Janne! :-) Reissu tulee varmasti olemaan ihan mahtava kokemus! Nyt tässä on vielä reilu kuukausi aikaa hioa kunto huippuunsa... sitten ei muuta kun näyttämään sitä kuuluisaa suomalaista sisua. ;-)

   Poista