keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

SM-kisat

Viime viikonloppuna melottiin Suomen mestaruuskilpailut Kaukajärvellä. Kisavalmistautumiset eivät menneet omalta osaltani "ihan niin kuin strömsössä". Kisoja deltävänä viikonloppuna sain jostakin itselleni kamalan mahapöpön ja sen takia jouduin makaamaan sängyn pohjalla kolme päivää. Tauti veti kropan ihan tyhjäksi ja vei itseluottamuksen lisäksi kaikki voimani. Alkuviikko meni näin ollen energiavarastoja täyttellessä ja todella kevyesti treenatessa. Torstain ja perjantain treenit kulkivat taas normaalisti, huh mikä helpotus. Vedimme perjantai aamuna kilpailuun valmistavan treenin Kauksulla ja se kulki aivan tajuttoman hyvin! Viikonloppuun sain siis lähteä luottavaisin mielin sairastelusta huolimatta. Näin jälkikäteen ajateltuna saattoi olla jopa onneni, että tulin kipeäksi kilpailuja edeltävällä viikolla. Ainakin tuli levättyä tarpeeksi enkä mennyt tyrimään hyvää kuntoani liiallisella treenaamisella.

Meloin SM-kisoissa kaikki tarjolla olevat yksikkö- ja kaksikkomatkat eli 200m, 500m, 1000m sekä yksikön 5000m. Tiukimman kamppailun kävin K1 200m:llä, jossa hävisin Suomen mestaruuden Lahden Vesisamoilijoita edustavalle Poletin Pauliinalle vaivaiset 0,01 sekuntia. Tyytyminen oli siis hopeamitaliin, josta tosin osaan jo pienoisen pettymysken jälkeen olla todella tyytyväinen. :) Eihän se häviäminen koskaan mukavaa ole, mutta jäipähän nälkää ensi vuodellekin!

K1 500 ja 1000 metrillä saavutin SM-pronssia. Voitto meni myös näillä matkoilla Pauliinalle. Hopealle meloi seurakaverini Oona Vasko. Kaksikkolla meloimme Oonan kanssa Suomen mestaruuteen jokaisella matkalla. Kiitokset siispä Oonalle, oli superkivaa meloa kaksikkoa sun kanssa! :) Viikonlopun päätösmatkalla eli K1 5000 metrillä meloin niin ikään hopealle. Oona voitti ansaitusti Suomen mestaruuden tällä matkalla sekunnin erolla meikäläiseen.

Kokonaisuudessaan viikonlopusta jäi erittäin positiivinen mieli. Paransin omia ennätyksiäni jokaisella matkalla ja saavutin elämäni ensimmäiset henkilökohtaiset yleisen sarjan SM-mitalit. Melonta tuntui hyvältä koko viikonlopun ja nautin kisaamisesta täysin rinnoin.

Ensimmäiset SM-mitalini henkilökohtaisilta matkoilta.


Team KaMe menestyi loistavasti viikonloppuna.
Heti maanantai aamuna, raskaan kisaviikonlopun päätteeksi, lähdimme ajelemaan tänne Kisakallion urheiluopistolle liiton järjestämälle suurleirille. Valmistaudun täällä junioreiden MM-kisoihin, jotka käydäänkin jo reilun viikon päästä Portugalissa! Nyt, kun Maailmanmestaruuskisoihin on niin vähän aikaa jäljellä, treenien kokonaisrasitus ei saa nousta enää liian kovaksi. "Happokylpyjä" kyllä on vielä ohjelmassa, mutta yksittäiset treenit ovat melko lyhyitä. Kuntoa ei voi enään nostattaa MM-kisoja varten, vaan nyt se tuodaan ainoastaan esille!

2 kommenttia: