tiistai 5. tammikuuta 2016

Uusi vuosi, vanhat kujeet

Vietimme uuden vuoden perheen ja mun kummien kanssa Saariselällä. Rentouttava ja mukava viikko koostui hiihtämisestä, punttisalilla treenaaisesta, rennosta yhdessäolosta, avantosaunassa käymisestä sekä Tour de skin seuraamisesta sohvalla makoillen. Ei siis ollenkaan hassumpi viikko takana!

Nyt istun autossa parasta aikaa pitkällä ja uuvuttavalla kotimatkalla, joten tässä on hyvää aikaa päivitellä kuulumisia. Inari, jossa Saariselkä ja meidän mökki sijaitsee, on yksi Suomen pohjoisimmista kunnista. Ei siis mikään ihme, että automatka tuntuu kerta toisensa jälkeen pieneltä ikuisuudelta, vaikka välissä sitä aina ehtiikin unohtamaan, kuinka pitkästyttävää tämä autossa istuminen onkaan! Varsinkin tällä kertaa, kun autoon tuli kovien pakkasten (-30 C) takia "hieman" hyytymisongelmia... 250km pituinen matka meidän mökiltä Rovaniemelle kesti tästä syystä melkein 5 tuntia, kun normaalisti tuon matkan huristelisi alle kolmeen tuntiin. Nyt edessä on vielä kevyet seitsemän tuntia autossa istumista... Persushan tässä puutuu! Onneksi saatiin auto kuntoon ja loppumatka jatkuu nyt huomattavasti sutjakammin.


Kaunispään Huippu ravintola, jossa kävimme uudenvuoden aattona porukalla syömässä.

Sumuiset, mutta kauniit näkymät Kaunispään huipulta.

Savusauna ja avanto ovat lyömätön kombo palautumisessa!

Treeniohjelma Saariselällä koostui luonnollisestikin suurimmaksi osaksi hiihdosta. Kävin muutaman kerran tuulettamassa keuhkoja tehotreenien merkeissä, muuten hiihtelin pitkiä pk-lenkkejä. Osaan hiihtolenkeistä sain iskän treenikaveriksi peesiini sinnittelemään ;) Suurimman osan lenkeistä tein kuitenkin itsekseni, mikä oli oikeastaan yllättävän ihanaa, kun sai vaan antaa ajatusten rullailla vapaasti ja nauttia menosta ja upeista, lumisista maisemista. Kyllä Lappi on ihana!

Täydellistä baanaa!

-20 C ja eskimo Reetta :)

Pelkän hiihdon lisäksi kävin viikon aikana kolme kertaa puntilla. Löysimme Saariselän keskustasta oikein kelpo salin, jossa oli kaikki tarvittavat painot ja laitteet. Tai no, ei nyt ihan kaikkea, mutta vähän mielikuvitusta käyttämällä saatiin aikaiseksi hyvät punttitreenit.

Aiemmin syksyllä kirjoitin, että mun suurin heikkous on nimenomaan voima, ja sitä on tavoitteena saada nostettua tulevan talven aikana paremmalle tasolle, kestävyys- ja taito-ominaisuuksien rinnalle. Voimaa onkin jo tullut ihan mukavasti, en ole enään ihan niin rimpula kuin ennen ;) Edelleen se on kuitenkin mun suurin kehityksen kohde. Jennin sanoin, sehän tässä urheilussa onkin viehättävää, kun koskan ei ole valmis, vaan aina on jotain kehitettävää.

Nyt mulla on reilu kuukausi aikaa treenata tehokkaasti kotona ennen kuin kevään leirirumba starttaa 14.2. Portugalista. Mulle on tulossa sinne ihan uusi kajakkikin Nelolta, jonka oon itse päässyt suunnittelemaan. En malta odottaa, niin paljon kivoja juttuja edessäpäin!


Koevedos mulle teetetystä kanootista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti