sunnuntai 15. lokakuuta 2017

LOK105


Ruskan sävyjä, pudonneita lehtiä, syyssateita, viileitä aamuja ja pimeneviä iltoja. Syksy on edennyt hurjaa vauhtia!

Niinhän siinä kävi, että meikäläiselle ei näin ensiyrittämällä auennut opiskelupaikkaa Jyväskylästä. Alkuitkujen, ahdistuksen ja analysoinnin jälkeen aloin punoa juonia tulevan välivuoteni suhteen. Olin jo aikeisemmin kuullut eri urheiluopistojen järjestämistä liikunnanohjauksen peruskursseista, ja "Ei opiskelupaikkaa" lauseen Opintopolusta luettuani lähdin selvittelemään asiaa enemmän.

Mulla oli vaihtoehtoina joko jatkaa töitä Saarioisilla jouluun saakka tai lähettää hakemus Varalaan LOKille. Pitkien pohdiskelujen sekä äidin ja iskän kanssa käytyjen keskustelujen päätteeksi päädyin vaihtoehdoista jälkimmäiseen. Vaikka viihdyin Saarioisilla älyttömän hyvin ja jatkaminen tuntui houkuttelevalta vaihtoehdolta, olen hyvin tyytyväinen, että päätin hyödyntää syksyni näin.

Kuluneet kolme kuukautta ovat nimittäin olleet liikunnan pääsykokeita silmälläpitäen äärimmäisen opettavaisia. Olisi ollut melkoisen työmaan takana opetella omin avuin eri yleisurheilu- ja palloilulajien sekä telinevoimisteluliikkeiden tekniikat. Nyt niitä on hiottu ammattitaitoisten opettajien valvovan silmän alla. Kaikkien hyödyllisyyksien lisäksi meillä on ollut täällä Varalassa älyttömän hauskaa. On naurettu mahat kippurassa, nautittu urheiluopiston hyvistä ruuista ja Pyynikin ihanista lenkkimaastoista. Tutustuttu, ystävystytty ja hitsauduttu yhtenäiseksi porukaksi, ihan kuin isoksi perheeksi.

Nyt elellään syyslomaa ja kurssi on jo puolivälissä (!?!?). Otin katsauksen menneisiin viikkoihin ja kertasin, mitä kaikkea sitä on tullutkaan opittua ja tehtyä. Seuraavassa siis koonti, mitä tämä nelikuukautinen pitää sisällään.

LOKilla tähän mennessä taputeltuna...

- yleisurheilu
- rytmiikka
- pesäpallo
- seikkailuliikunta (sis. melonta, kirkkovenesoutu,   kalliolaskeutuminen ja kiipeily)
- koripallo
- suunnistus
- anatomia

Ja tällä hetkellä käynnissä/tulossa on...

- luistelu ja jääpelit
- telinevoimistelu
- kehonhuolto
- ryhmäliikunta + syventävä jatkokoulutus
- mailapelit
- lentopallo
- salibandy
- tanssi
- esiintymistaito
- ensiapukoulutus
- kuntosalivalmennuksen peruskoulutus
- didaktiikka
- valmennusoppi & fysiologia
- hiihto- ja laskettelureissu Ylläkselle

Viikkoja on jäljellä syysloman jälkeen enää kahdeksan. Time flies. Pitää muistaa nauttia joka hetkestä!

Majoitun viikot opistolla ja viikonloput kotona. Maanantaiaamuisin hyppään bussiin ja matkaan takaisin Varalaan.

Flowparkkeilua.


Varalan urheiluopisto osallistui monen joukkueen voimin syyskuussa järjestettyyn Aamulehden vietikarnevaaleihin. Juoksuista ei valitettavasti tullut menestystä, mutta ainakin meillä oli nopeet asut...Moniottelut yleisurheilukurssin päätteeksi.

Didaktiikassa järjestimme viereisen päiväkodin lapsosille liikuntatapahtuman, jonka teemana oli viidakko. Ja me ohjaajat olimme toki teeman mukaisesti pukeutuneina!

Anatomian pänttäystä.

Pyynikinharjun näkymät. <3

Pyynikin näkötornin kuuluisat munkit käytiin testaamassa heti ekalla viikolla.

Teoriaa liikunnan vastapainoksi.Rytmiikan kurssi päättyi tanssiesityksiin. Kuvassa hokilokit.

Tuttua hommaa. ;)
Soutamassa. Hiiiiiop!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti